Про внесок Ю. О. Митропольського у розвиток асимптотичних методів нелінійної механіки - Самойленко, А.М.; Коломієць, В.Г. (Український математичний журнал, 1997)
Наведено огляд фундаментальних наукових досліджень академіка Ю. О. Митропольського в області нелінійних диференціальних рівнянь, математичної фізики і теорії нелінійних коливань. We present a survey of the most important scientific results of Yu. A. Mitropol’skii in the fields of nonlinear differential equations, mathematical physics,and the theory of nonlinear oscil.