Наилучшее приближение периодических функций нескольких переменных из классов MBωp,θ - Стасюк, С.А. (Український математичний журнал, 2012)
Одержано точнi за порядком оцiнки найкращого наближення в метрицi простору Lq перiодичних функцiй кiлькох змiнних iз класiв MBωp,θ тригонометричними полiномами з „номерами” гармонiк iз схiдчастих гiперболiчних хрестiв. We obtain exact-order estimates for the best approximation of periodic functions of several variables from the classes MBωp,θ by trigonometric polynomials with the “numbers” of harmonics from graded hyperbolic crosses in the metric of the space L q :