Проблеми створення реєстру національної бібліографії України - Омельчук, В.; Новосьолова, Л. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Висвітлено комплекс проблем, пов'язаних зі створенням реєстру

національної бібліографії, формуванням системи ретроспективної

національної бібліографії (РНБ) України як частини всесвітньої системи

обліку документів. Розглянуто проблеми формування єдиного

інформаційного простору країни, розробки національної програми РНБ.

Проаналізовано стан сучасної української бібліографії в Австралії.

Викладено питання формування загальноукраїнського рестроспективного

універсального національного бібліографічного обліку. Охарактеризовано

процес завершення програми створення зведеного каталогу україномовної

книги на організаційній технологічній базі НБУВ з урахуванням спільної

діяльності з академічними інститутами, Національною парламентською

бібліотекою України, центральними галузевими, обласними державними

науковими бібліотеками.