Оценки в теореме Реньи для разнораспределенных слагаемых - Сугакова, Е.В. (Український математичний журнал, 1995)
Знайдені оцінки швидкості збіжності і функції розподілу сумми геометричного числа різнорозподілених випадкових величин до функції спеціального вигляду у випадку, коли параметр геометричного розподілу прямує до нуля. Окремо розглядається задача, тісно пов’язана з геометричним сумуванням — дослідження збіжності неоднорідних рідіючих потоків. We obtain estimates for the rate of convergence of the distribution function of a sum of a geometric number of differently distributed random variables to a function of a special kind in the case where the parameter of the geometric distribution tends to zero. We also consider the problem of convergence of inhomogeneous thinning flows, which is closely related to the geometric summation.