Нелокальна крайова задача для параболічних рівнянь зі змінними коефіцієнтами - Задорожна, П.М.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1995)
Досліджується задача з нелокальними умовами за часовою координатою для параболічних за Петровським рівнянь довільного порядку зі змінними коефіцієніами. Встановлюються умови існування та єдиності класичного розв’язку задачі. Доводяться метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв’язку задачі. We study the boundary-value problem for Petrovskii parabolic equations of arbitrary order with variable coefficients with conditions nonlocal in time. We establish conditions for the existence and uniqueness of a classical solution of this problem and prove metric theorems on lower bounds of small denominators appearing in the construction of a solution of the problem.