Гранична теорема для максимуму гауссівських незалежних випадкових величин у просторі C - Мацак, І.К. (Український математичний журнал, 1995)
Узагальнюється відома асимптотична рівність для максимуму дійсних гауссівських випадкових величин на випадкові величини зі значеннями у просторі C. The well known asymptotic equality for the maximum of real Gaussian random variables is generalized to the case of random variables with the values taken in the space C.