Характеризація локально зв'язних континуумів в евклідовому просторі - Олексів, І.Я. (Український математичний журнал, 1995)
Теорема Хана-Мазуркевича-Серпінського [1,с. 261] стверджує, що довільний локально зв'язний метричний континуум є образом відрізка En,n≥2 при деякому неперервному відображенні. Тепер відомі різні характеризації локально зв'язних континуумів (бібліографію див. у [2]). Нижче доведена одна з форм теореми Хана-Мазуркевича-Серпінського для локально зв'язних континуумів в евклідовому просторі. We prove that, for any locally connected bounded continuum in the Euclidean space E n ,n≥2, there exists a sequence of imbeddings of the segment [0, 1] into E n uniformly convergent to a continuous mapping of [0, 1] onto this continuum.