Кусочно-максимальные замкнутые геодезические траектории на ограниченных тороидальных многообразиях - Романов, С.С. (Український математичний журнал, 2004)
Із використанням тороїдальних координат досліджуються максимальні геодезичні траєкторії, при довільних параметрах тора. Розглянуто умови, при яких траєкторії розташовані в обмеженій частині тороїдальної множини. За допомогою глобальних інваріантів конструюються замкнені кусково-максимальні геодезичні траєкторії. We use toroidal coordinates for the investigation of maximum geodesic trajectories for arbitrary parameters of a torus. Conditions under which trajectories are located in a bounded part of the toroidal manifold are considered. Using global invariants, we construct closed piecewise-maximum geodesic trajectories.