Проблеми відтворення букових лісів Карпат у контексті наближеного до природи лісівництва - Бродович, Ю.Р.; Гербут, Ф.Ф.; Бродович, Р.І.; Гудима, В.М.; Кацуляк, Ю.Д. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Оцінено сучасну типологічну структуру букових лісів Карпат, розкриті деякі особливості їх природного і штучного лісовідновлення в розрізі переважних груп типів лісу. Проведена оценка современной типологической структуры букових лесов Карпат, раскрыты некоторые особенности их естественного и искусственного лесовозобновления в разрезе доминирующих груп типов леса. Estimation of modern typological structure of beech forests of Carpathians is carried out, certain features of their natural and artificial regeneration by dominate forest types are described.