Обобщенные золотые сечения и новый подход к геометрическому определению числа - Стахов, А.П. (Український математичний журнал, 2004)
Розглянуто застосування узагальнених золотих перерізів до геометричного визначення числа і отримано нові властивості натуральних чисел, що випливають із такого підходу. We consider applications of generalized golden sections to the geometric definition of a number and establish new properties of natural numbers that follow from this approach.