Кумулянте зображення розв'язків ланцюжків рівнянь Боголюбова - Герасименко, В.І.; Рябуха, Т.В. (Український математичний журнал, 2002)
Побудовано кумулятіїс зображення розв'язків задачі Коші ланцюжка рівнянь Боголюбова (ієрархії BBGKY) та двоїстого (дуального) ланцюжка рівнянь. Визначено поняття дуального нерівповажного розкладу. Досліджено збіжність побудованих класгерпих розкладів у відповідних функціональних просторах. We construct a cumulant representation of solutions of the Cauchy problem for the BBGKY hierarchy of equations and for the dual hierarchy of equations. We define the notion of dual nonequilibrium cluster expansion. We investigate the convergence of the constructed cluster expansions in the corresponding functional spaces.