Технології збереження бібліотечно-інформаційних ресурсів - Муха, Л.; Савіна, З.; Затока, Л. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Викладено питання упровадження та розвитку інноваційних технологій

збереження бібліотечно-інформаційних ресурсів і технічних засобів

нового покоління на підставі прикладних наукових досліджень. Розглянуто

фазову консервацію (ФК) документів як технологію збереження, описано

різні види й елементи ФК і допоміжних засобів для транспортування

широкоформатних документів, виготовлених фахівцями Центру консервації

та реставрації НБУВ. Проаналізовано досвід роботи Російської державної

бібліотеки з реалізації національної підпрограми "Створення страхового

фонду документів бібліотек. Збереження інформації", особливості

організації екологічного моніторингу приміщень бібліотеки. На підставі

виконаних прикладних досліджень та аналізу першоджерел висвітлено

актуальні питання захисту бібліотечних документів від біопошкоджень.