Метод Гальоркіна для гіперболічних систем першого порядку з двома незалежними змінними - Лавренюк, С.П.; Оліскевич, М.О. (Український математичний журнал, 2002)
Досліджено мішану задачу для слабконелінійної гіперболічної системи першого порядку з двома незалежними змінними в обмеженій та необмеженій областях. За припущення монотонності нелінійностей отримано умови існування та єдипості узагальненого розв'язку незалежно від його поведінки при x → +∞. We investigate a mixed problem for a weakly nonlinear first-order hyperbolic system with two independent variables in bounded and unbounded domains. Assuming that the nonlinearities are monotonic, we obtain conditions for the existence and uniqueness of a generalized solution; these conditions do not depend on the behavior of a solution as x → +∞.