Усреднение систем с медленными переменными - Ефендиев, В.В. (Український математичний журнал, 2002)
Наведено обгрунтування методу усереднення для систем із загаюванням, що описуються як „повільними", так і „швидкими" змінними. Одержані результати застосовано для аналізу однієї задачі теорії керування. We justify the averaging method for systems with delay described by both “slow” and “fast” variables. The results obtained are applied to the analysis of one problem in control theory.