Стохастические функции Ляпунова для систем нелинейных разностных уравнений - Джалладова, И.А. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчаються питання, пов'язані зі стійкіепо розв'язків нелінійних різницевих рівняні, із випадковими збуреннями напівмарковського типу. Побудовано стохастичні функції Ляпунова для різних класів нелінійних різницевих рівнянь, із напівмарковською правою частиною. Отримано умови їх існування. We study problems related to the stability of solutions of nonlinear difference equations with random perturbations of semi-Markov type. We construct Lyapunov functions for different classes of nonlinear difference equations with semi-Markov right-hand side and establish conditions for their existence.