Усереднення крайових задач з параметрами для багаточастотних імпульсних систем - Самойленко, А.М.; Петришин, Р.І.; Лакуста, Л.М. (Український математичний журнал, 2002)
За допомогою методу усереднення доведено розв'язність крайових задач з параметрами для нелінійних коливних систем, що зазнають імпульсного впливу у фіксовані моменти часу. Встановлено також оцінки відхилень розв'язків вихідної та усередненої задач. By using the averaging method, we prove the solvability of boundary-value problems with parameters for nonlinear oscillating systems with pulse influence at fixed times. We also obtain estimates for the deviation of solutions of the averaged problem from solutions of the original problem.