Равномерная аппроксимация решений нелинейных параболических задач в перфорированных областях - Скрыпник, И.В.; Журавская, А.В. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджено поведінку залишкового члена асимптотичного розкладу для розв'язків квазілінійної параболічної задачі Коші — Діріхле в послідовності областей з дрібнозернистою межею. На підставі модифікації побудови асимптотичного розкладу та нових поточкових оцінок розв'язку модельної задачі доведено рівномірну збіжність залишкового члена до нуля. We investigate the behavior of a remainder of an asymptotic expansion for solutions of a quasi-linear parabolic Cauchy-Dirichlet problem in a sequence of domains with fine-grained boundary. By using a modification of an asymptotic expansion and new pointwise estimates for a solution of a model problem, we prove the uniform convergence of the remainder to zero.