Структура бінарних перетворень типу Дарбу та їх застосування в теорії солітонів - Прикарпатський, Я.А.; Самойленко, А.М.; Самойленко, В.Г. (Український математичний журнал, 2003)
На основі узагальненої тотожності Лагранжа для пар формально спряжених багатовимірних диференціальних операторів на асоційованої з нею спеціальної диференціально-геометричної структури запропоновано загальну схему побудови відповідних операторів перетворення, що описуються нетривіальними топологічними характеристиками. Побудовано в явному вигляді відповідні інтегро-диференціальні символи операторів перетворень, які використано для конструювання інтегровних за Лаксом нелінійних двовимірних еволюційних рівнянь та їх перетворень типу Дарбу - Беклунда. On the basis of generalized Lagrange identity for pairs of formally adjoint multidimensional differential operators and a special differential geometric structure associated with this identity, we propose a general scheme of the construction of corresponding transformation operators that are described by nontrivial topological characteristics. We construct explicitly the corresponding integro-differential symbols of transformation operators, which are used in the construction of Lax-integrable nonlinear two-dimensional evolutionary equations and their Darboux–Bäcklund-type transformations.