Скалярные операторы, равные произведению унитарных корней из единичного оператора - Самойленко, Ю.С.; Якименко, Д.Ю. (Український математичний журнал, 2012)
Вивчається множина тих γ∈C, для яких iснують такi унiтарнi оператори Ui , що U₁U₂...Un=γI та Umii=I, де mi∈N є заданими. We study the set of all γ ∈ ℂ for which there exist unitary operators U i such that U₁U₂. . . Un = γI and U i mi = I, where m i ∈ ℕ are given.