Оценки снизу для уклонений наилучших линейных методов приближения тригонометрическими полиномами непрерывных функций - Пичугов, С.А. (Український математичний журнал, 2012)
У випадку рівномірної апроксимації неперервних періодичних функцій однієї змінної тригонометричними поліномами отримано оцінки знизу сталих Джексона для найкращих лінійних методів наближень. In the case of uniform approximation of continuous periodic functions of one variable by trigonometric polynomials, we obtain lower bounds for the Jackson constants of the best linear methods of approximation.