Локальные деформации положительно определенных квадратичных форм - Бондаренко, В.В.; Бондаренко, В.М.; Перегуда, Ю.Н. (Український математичний журнал, 2012)
Наведено повний опис дiйсних чисел, якi є P-граничними для цiлочислових додатно означених квадратичних форм з одиничними коефiцiєнтами бiля квадратiв. Показано, що кожне таке P-граничне число реалiзується на квадратичнiй формi Тiтса деякої дiаграми Динкiна. We give a complete description of real numbers that are P-limit numbers for integer-valued positive-definite quadratic forms with unit coefficients of the squares. It is shown that each of these P-limit numbers is realized in the Tits quadratic form of a certain Dynkin diagram.