Точный порядок приближения периодических функций одним неклассическим методом суммирования рядов Фурье - Котова, О.В.; Тригуб, Р.М. (Український математичний журнал, 2012)
З використанням точної оцiнки наближення вiдомими тригонометричними полiномами одержано пiдсилення теореми типу Джексона. Бiльш того, знайдено точний порядок наближення окремих довiльних перiодичних функцiй цими полiномами. Для цього введено спецiальний модуль гладкостi. By using an exact estimate for approximation by known trigonometric polynomials, we strengthen a Jackson-type theorem. Moreover, we determine the exact order of approximation of some periodic functions by these polynomials. For this purpose, we introduce a special modulus of smoothness.