Наилучшее и наилучшее односторонее приближения ядра бигармонического уравнения и оптимальное восстановление значений операторов - Шабозов, М.Ш. (Український математичний журнал, 1995)
Для класу Bρp,0≤ρ<1,1≤p≤∞, 2π-періодичних функцій вигляду f(t)=u(ρ,t), де (ρ,t)— бігармонічна функція в одиничному колі, знайдено точні значення найкращого та найкращого односторонього наближень ядра Kρ(t) згортки f=Kρ∗g,∥g∥ρ≤l у метриці L1. Розглянута задача відновлення значень оператора згортки згідно з інформацією про значення граничних функцій. For the classB pρ, 0 ≤ ρ < 1, 1≤p ≤ ∞, of 2π-periodic functions of the form f(t)=u(ρ,t), whereu (ρ,t) is a biharmonic function in the unit disk, we obtain the exact values of the best approximation and best unilateral approximation of the kernel Kρ(t) of the convolution f= Kρ *g, ∥g∥ρ≤l, with respect to the metric of L1. We also consider the problem of renewal of the values of the convolution operator by using the information about the values of the boundary functions.