Про існування глобальних атракторі» для одного класу каскадних систем - Капустян, О.В. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджується якісна поведінка розв'язків каскадних систем без єдииості. Доведено, що розв'язки системи реакції-дифузії, збуреної системою звичайних диференціальних рівнянь, і розв'язки системи рівнянь в'язкої нестисливої рідини з пасивними складовими утворюють сім'ї багатозначних напівпроцесів, для яких у фазовому просторі існує компактний глобальний атрактор. We investigate the qualitative behavior of solutions of cascade systems without uniqueness. We prove that solutions of a reaction-diffusion system perturbed by a system of ordinary differential equations and solutions of a system of equations of a viscous incompressible liquid with passive components form families of many-valued semiprocesses for which a compact global attractor exists in the phase space.