Геодезические касательные пространства к метрическим пространствам - Билет, В.В. (Український математичний журнал, 2012)
Дослiджується геометрiя дотичних та переддотичних просторiв до загальних метричних просторiв iз вiдмiченою точкою. Знайдено достатню умову, за якою довiльний сепарабельний дотичний простiр є геодезичним. Ця умова є майже точною в тому сенсi, що вона обов’язково виконується, якщо всi переддотичнi простори до даного метричного простору є геодезичними. We investigate the geometry of spaces tangent and pretangent to general metric spaces with marked point. We find a sufficient condition under which every separable tangent space is geodesic. This condition is almost exact in the sense that it is necessarily satisfied if all spaces pretangent to a given metric space are geodesic.