Об одной задаче восстановления кривых - Лигун, А.А.; Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 1999)
Досліджується задача про асимптотично оптимальне розташування кіл однакового радіуса при мінімізації хаусдорфової відстані між даною кривою Γ та об'єднанням цих кіл. We investigate the problem of asymptotically optimal placement of disks of the same radius under the condition of minimization of the Hausdorff distance between a given curve Γ and the union of disks under study.