Непрерывные аппроксимации разрывных нелинейностей полулинейных уравнений эллиптического типа - Искаков, Р.С.; Павленко, В.Н. (Український математичний журнал, 1999)
Одержані нові варіаційні принципи існування сильних і напівправильних розв'язків основних крайових задач для рівнянь еліптичного типу другого порядку з розривною нелінійніспо, Вивчається проблема близькості множин розв'язків апроксимуючої задачі з неперервною за фазовою змінною нелінійністю і розв'язків вихідної крайової задачі з розривною нелінійністю. We obtain new variational principles of the existence of strong and semiregular solutions of principal boundary-value problems for elliptic-type second-order equations with discontinuous nonlinearity. We study a problem of proximity between the sets of solutions of an approximating problem with nonlinearity continuous in phase variable and solutions of the initial boundary-value problem with discontinuous nonlinearity.