Приближение (ψ¯,β¯)-дифференцируемых периодических функций многих переменных - Задерей, П.В. (Український математичний журнал, 1993)
Одержані оцінки найкращих наближень в інтегральній та рівномірній метриках на класах періодичних функцій багатьох змінних, які визначаються обмеженнями на змішану узагальнену похідну, введену О. І. Степанцем. При цьому гармоніки тригонометричних поліномів, які використовуються для наближення розглядуваних класів функцій, беруться з так званих гіперболічних хрестів. Best-approximation estimates are obtained in the integral and uniform metric on classes of periodic functions of many variables, which are defined by restrictions imposed on the mixed generalized derivative introduced by Stepanets. In this case, theharmonic of trigonometric polynomials, which are used for approximation of the classes of functions under consideration, are taken from the so-called hyperbolic crosses.