Новые интегральные преобразования с применением к некоторым краевым задачам математической физики - Попов, Г.Я. (Український математичний журнал, 2002)
Побудовано нові інтегральні перетворення та наведено їх застосування до одержання точних розв'язків деяких крайових задач математичної фізики. Розв'язано задачу дифракції акустичних хвиль у круговому зрізаному двома сферичними поверхнями конусі. Розв'язано також початково-крайову задачу теорії теплопровідності для цього ж зрізаного конуса за ненульової початкової умови. При побудові розв'язку останньої задачі ішеї ральне перетворення за часом не застосовується. Замість цього похідна за часом замінюється скінченною різницею. We construct new integral transformations and present their applications to the construction of exact solutions of some boundary-value problems of mathematical physics. We solve the problem of diffraction of acoustic waves in a circular cone truncated by two spherical surfaces. We also solve the initial boundary-value problem of the theory of heat conduction for the same truncated cone under nonzero initial conditions.