Наближення аналітичних періодичних функцій сумами Валле Пуссена - Рукасов, В.І.; Чайченко, С.О. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчаються апроксимаї ивпі властивості сум Валле Пуссепа на класах CqβHω. Одержано асимптотичні рівності, які в деяких випадках забезпечують розв'язок задачі Колмогорова - Нікольсьсого для сум Валле Пуссена на класах CqβHω. We investigate the approximation properties of the de la Vallée-Poussin sums on the classes CqβHω. We obtain asymptotic equalities that, in certain cases, guarantee the solvability of the Kolmogorov–Nikol'skii problem for the de la Vallée-Poussin sums on the classes CqβHω.