Міжнародна наукова конференція, присвячена 90-річчю Б. В. Гнєденка - Королюк, В.С.; Ядренко, М.Й.; Зінченко, Н.М. (Український математичний журнал, 2002)
1 січня 2002 року виповнилося 90 років від дня народження академіка Національної академії наук України Бориса Володимировича Гнєденка (1912- 1995), який був одним із фундаторів всесвітньо визнаної української школи з теорії ймовірностей та математичної статистики. Більше 10 років він працював в Україні, і саме ним започатковано дослідження з теорії ймовірностей спочатку у Львові, а потім у Києві. З 1949 по 1960 рік Борис Володимирович працював у Києві, де заснував кафедру теорії ймовірностей та математичної статистики в Київському університеті імені Тараса Шевченка. Серед його учнів 10 членів Національної академії наук України, зокрема академіки B.C. Королюк, А. В. Скороход, В. С. Михалевич, І. М. Коваленко, ІО. М. Срмольєв. Міжнародна конференція, присвячена 90-річчю Б. В. Гнєденка, проходила у Києві з 3 по 7 червня 2002 року.