О разрешимости вариационных неравенств с разрывными полумонотонными операторами - Павленко, В.Н. (Український математичний журнал, 1993)
Методом монотонних операторів одержана теорема існування розв'язку, що має спеціальну властивість для еліптичної варіаційної нерівності з розривним напівмонотонним оператором, яка потім застосовується для доведення існування напівправильного розв'язку, варіаційної нерівності з диференціальним напівлінійним оператором еліптичного типу високого порядку з несиметричною лінійною частиною і розривною нелінійністю. By using the method of monotone operators, a theorem on the existence of the solution with a special property is obtained for an elliptic variational inequality with discontinuous semimonotone operator; this theorem is then used to prove the existence of a semicorrect solution of a variational inequality with a differential semilinear high-order operator of elliptic type with a nonsymmetric linear part and discontinuous nonlinearity.