Устойчивость нулевого решения одномерной математической модели термоупругости - Орлов, В.П. (Український математичний журнал, 1993)
Для одновимірної фізично лінійної математичної моделі термопружності встановлена стійкість за Ляпуновим. Для доведення побудовано збіжний ітераційний процес, який полягає у послідовному розв’язанні гіперболічної та параболічної задач, з використанням нових оцінок розв’язку мішаної задачі для хвильового рівняння. Lyapunov stability is established for a one-dimensional physically linear mathematical model of thermoelasticity. For this purpose, the convergent iteration process is constructed; it consists of solving hyperbolic and parabolic problems successively by using new estimates for the solution of a mixed problem for the wave equation.