Квантовый осциллятор в бесконечночастичной гармонической системе - Роженко, Н.Н. (Український математичний журнал, 1993)
Вивчається поведінка квантового осцилятора у нескінченночастковій системі у випадку лінійних взаємодій. Знайдена залежність між спектром динамічної матриці повної системи і затуханням осцилятора. Визначена залежність спектра від параметрів взаємодії. The behavior of a quantum oscillator in an infinite-particle system is studied for the case of linear interaction. The relation between the spectrum of the dynamic matrix of a complete system and oscillator damping is established. The dependence of the spectrum on the parameters of interaction is determined.