Methods of restrictions in the number of cockchafer population in the forestry of Poland and Ukraine - Niemczyk, M.; Neyko, I. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Analysis of intensity of cockchafer distribution in Ukraine and Poland is carried out. Methods and ways of pest control are evaluated. Complex approaches to application of means and methods of forest stands protection are presented. Attention is paid to wider introduction of forestry methods for the restriction of pest distribution. Приведен анализ интенсивности распространения майского хруща в Украине и Польше. Оценены методы и способы борьбы с вредителем. Предложены комплексные подходы к применению средств и методов защиты лесных насаждений. Акцентировано внимание на более широком внедрении биологических и лесоводственных методов ограничения распространения вредителя. Наведено аналіз інтенсивності поширення травневого хруща в Україні та Польщі. Оцінено методи та способи його контролювання. Запропоновані комплексні підходи до застосування засобів і методів захисту лісових насаджень. Акцентовано увагу на ширшому запровадженні біологічних і лісівничих методів обмеження поширення шкідника.