Про рівновагу в квантовій системі частинок з магнітною взаємодією - Скрипник, В.І. (Український математичний журнал, 1995)
Обчислюються матриці густини, що визначають рівноважні стани в термодинамічній границі для одного класу квантових систем, взаємодія в яких визначається колективним електромагнітним полем з нульовим скалярним потенціалом. We compute density matrices determining equilibrium states in the thermodynamic limit for a class of quantum systems. Interaction in these systems is described as a collective electromagnetic field whose scalar potential is equal to zero.