К математической теории отображения информации в нейронных сетях - Зарицкий, А.Ф. (Український математичний журнал, 1995)
Вивчаються незвідні неортогональні розклади одиниці. Наведені результати показують, що на відміну від традиційних обмежень типу „незалежні виміри” врахування некомутативності важливе при опису інформаційних систем. We study irreducible nonorthogonal resolutions of the identity. The results obtained show that, in contrast to traditional requirements of “independent measurements” type, the noncommutative approach gives a more precise description of information systems.