Критерий разрешимости и представление решений линейных n(d)-нормальных операторных уравнений в банаховом пространстве - Журавлев, В.Ф. (Український математичний журнал, 2010)
На основі узагальнення відомої леми Шмідта на випадок лінійних обмежених n- і d-нормальних операторів у банаховому просторі запропоновано конструкції узагальнено-обернених операторів. Отримано критерії розв'язності та формули для зображення розв'язків лінійних рівнянь з такими операторами. On the basis of a generalization of the well-known Schmidt lemma to the case of n-normal and d-normal linear bounded operators in a Banach space, we propose constructions of generalized inverse operators. We obtain criteria for the solvability of linear equations with these operators and formulas for the representation of solutions of these equations.