Задача оптимального управления для детерминированного уравнения с взаимодействием - Остапенко., Е.В (Український математичний журнал, 2008)
Розглядається задача оптимального керування диференціальних рівнянь з взаємодією. Доведено, що оптимальне керування задовольняє принцип максимуму та існує узагальнене оптимальне керування. В задачі, що розглядається, виникають нові технічні моменти у порівнянні зі звичайною задачею оптимального керування. The problem of optimal control of differential equations with interaction is consider. It is proved that the optimal control satisfies the maximum principle and there exists the generalized optimal control. It is shown that, in the considered problem, new technical aspects arise as compared with the usual problem of optimal control.