Проблема импульсного регулятора для одной динамической системы типа Соболева - Власенко, Л.А.; Руткас, А.Г; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2008)
Отримано умови існування оптимального імпульсного управління для неявного диференціально-операторного рівняння з квадратичним функціоналом якості. Результати застосовано до однієї задачі фільтрації. Existence conditions of optimal impulse control for an implicit operator differential equation with a quadratic cost functional are obtained. The results are applied to a filtration problem.