Особливості взаємного оббивання крон у культурах сосни звичайної, вирощуваних за лінійно-селективною технологією - Тарнопільська, О.М.; Головащенко, М.Ф.; Карпець, Ю.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Проаналізовано параметри опаду з живих гілок, утвореного внаслідок взаємного оббивання крон дерев у 50-річних культурах сосни у варіантах, де проводили лінійно-селективні прочищення та селективні проріджування різної інтенсивності в А1, А2 та В2. Проанализированы параметры опада из живых веток, образованного вследствие взаимного обивания крон деревьев в 50-летних культурах сосны в вариантах, где проводили линейно-селективные прочистки и селективные прореживания различной интенсивности в А1, А2 и В2. Parameters of living branches which fall due to reciprocal beating of tree crowns in 50-year pine stands in the variants of line selective disengagement cutting and selective thinning of different intensity (А1, А2 and В2) have been evaluated.