Динамика периодических режимов феноменологического уравнения спинового горения - Белан, Е.П.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2013)
Розглядається скалярне параболiчне рiвняння на колi радiуса r. Ця задача є феноменологiчною моделлю безгазового горiння на цилiндричнiй поверхнi радiуса r. Вивчаються питання iснування, асимптотичної форми та стiйкостi бiжучих хвиль, а також характер набуття та втрати їх стiйкостi. We consider a scalar parabolic equation on a circle of radius r. The analyzed problem is a phenomenological model of gasless combustion on the surface of a cylinder of radius r. We study the problems of existence of traveling waves, their asymptotic form and stability and the nature of gaining and losing their stability.