Тип насаждения как лесотипологический таксон - Мигунова, Е.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Предлагается дополнить лесотипологическую классификацию таксоном "тип насаждения", характеризующим растительную составляющую, фитоценоз типа леса: тип насаждения + тип местообитания → тип леса. Обосновывается возможность и целесообразность объединения в одном типе леса нескольких типов насаждений. Охарактеризованы принципы построения лесотипологической классификационной системы, позволяющие рассматривать ее как единую классификацию природы. Пропонується доповнити лісотипологічну класифікацію таксоном "тип насадження", що характеризує рослинну складову, фітоценоз типу лісу: тип насадження + тип місцезростання → тип лісу. Обґрунтовується можливість і доцільність об’єднання в одному типі лісу декількох типів насаджень. Охарактеризовано принципи побудови лісотипологічної класифікаційної системи, що дають змогу розглядати її як єдину класифікацію природи. Supplementation of forest typological classification with taxon "type of stand" is suggested. This taxon characterizes vegetation compound, phytocenosis of forest type: type of stand + type of forest site → forest type. Possibility and expediency of integration of several types of stand in one type of forest. Principles of development of forest typological classification system are characterized, which allow considering it as unified classification of nature.