Розв'язки рівняння Кірквуда–Зальцбурга для ґраткової класичної системи одновимірних осциляторів з позитивними багаточастинковими потенціалами взаємодії фінітної дії - Скрипник, В.І. (Український математичний журнал, 2008)
Для системы классических одномерных осцилляторов на d-мерной гиперкубической решетке, взаимодействующих благодаря четному суперустойчивому и многочастичным положительным финитным потенциалам впервые предложено и решено (решеточное) уравнение Кирквуда–Зальцбурга. For a system of classical one-dimensional oscillators on the d-dimensional hypercubic lattice interacting
via pair superstable and many-body positive finite-range potentials, the (lattice) Kirkwood – Salsburg
equation is proposed for the first time and is solved.