Роль ширини лісосіки, як технологічного чинника, у процесі лісовідновлення - Кудра, В.С.; Гудима, В.Д. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Вказується на роль ширини лісосіки у процесі природного відновлення на зрубах. Приведено аналіз впливу цього чинника на процеси лісовідновлення в основних типах букових лісів Карпат. Указывается на влияние ширины лесосеки в процессе естественного возобновления вырубок. Приведен анализ влияния этого показателя на возобновление в основных типах буковых лесов Карпат. Influence of cutting areas width on the natural regeneration in clear-cuts is considered. Data on the main types of Carpathian beech forests have been analyzed.