О марковских мерозначных процессах на конечном пространстве - Остапенко, Е.В. (Український математичний журнал, 2008)
Розглядаються стохастичні потоки з взаємодією на скінченному фазовому просторі. Описано такі потоки зі змінним генератором, що породжують еволюційні мірозначні процеси. Встановлено, як взаємодія частинок впливає на ентропію потоку. Stochastic flows with the interaction on a finite phase space are considered. We describe flows with a variable generator that give rise to evolutionary measure-valued processes. We establish how the interaction of particles influences the entropy of the flow.