Мікроміцети, ізольовані з подрібненої деревини гілок із листям м’яколистяних порід - Червонний, А.Є.; Волощук, Н.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розглянуто результати досліджень видового складу та поширення мікроміцетів подрібненої деревини гілок (ПДГ) шести деревних порід. Проаналізовані частота трапляння, відмінність і подібність окремих видів грибів. Досліджені їхні еколого-біологічні властивості у чистій культурі. Рассмотрены результаты исследований видового состава и распространения микромицетов измельченной древесины веток (ИДВ) шести древесных пород. Проанализирована частота встречаемости, отличия и подобия отдельных видов грибов. Исследованы их эколого-биологические свойства в чистой культуре. Species structure and spread of micromycetes of ramial chipped wood of six species of soft deciduous trees were investigated. Frequency of occurrence, difference and similarity of certain species of fungi were analyzed. Their ecological & biological properties were studied in pure culture.