Бібліотечно-інформаційні ресурси країни: формування та забезпечення доступу - Бровкін, А.; Каліберда, Н. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Розглянуто комплекс питань, пов'язаних з визначенням пріоритетів і

сучасних стратегій розвитку бібліотечної галузі, визначено основні

завдання, що постають перед бібліотеками, інформаційними центрами та

закладами освіти відносно кардинальних змін, які відбуваються у

політиці формування, аналітико-синтетичного опрацювання та забезпечення

максимального доступу до бібліотечно-інформаційних ресурсів України.

Проаналізовано сучасний стан розбудови інформаційного суспільства та

суспільства знань, викладено актуальні питання інформаційного

забезпечення вчених і освітян. Висвітлено пріоритетні напрями

діяльності галузевих і спеціалізованих бібліотек, розкрито практичні

аспекти створення автоматизованих бібліографічних баз даних

краєзнавчого спрямування у Державній історичній бібліотеці України.