Аппроксимация непрерывных вектор-функций - Бабенко, В.Ф.; Пичугов, С.А. (Український математичний журнал, 1994)
Досліджується рівномірна апроксимація неперервних відображень метричних компакт у метричні простори. Для порівняння апроксимаційних властивостей нескінченновимірних підпросторів вводяться поняття „слабкої вимірності” та „слабкого поперечника за Колмогоровим”. Для класів відображень, що задаються мажорантою модуля неперервності, наведені двосторонні оцінки слабких поперечників, які при деяких умовах співпадають. We study the possibility of uniform approximation of continuous mappings of metric compact sets into metric spaces. Notions of “weak dimension” and “weak Kolmogorov width” are introduced to compare approximating properties of infinite-dimensional subspaces. For classes of mappings specified by the majorant of the modulus of continuity, we present bilateral estimates of “weak” widths that may coincide under certain conditions.