Комплексний підхід – головний напрям лісовідновлення у гірському лісівництві - Гербут, Ф.Ф.; Бродович, Ю.Р. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Розглядаються питання комплексного підходу до процесів лісовідновлення на зрубах у гірському лісівництві Карпат, оптимального поєднання природного і штучного лісовідновлення та формування корінних різновікових деревостанів. Рассматриваются вопросы комплексного подхода к процессам лесовосстановления на вырубках в горном лесоводстве Карпат, оптимальное сочетание естественного и искусственного лесовосстановления и формирования коренных разновозрастных древостоев. The question of complex approach to forest renewal in clear-cuts in Carpathians mountain forestry are considered. Optimal combination of natural and artificial regeneration and forming of natural uneven-age forest stands are suggested.